2012. szeptember 29., szombat

Tűpárna

Már régebben találtam a neten ezt a jó kis tűpárna leírást ami elmentve várta, hogy végre rászánjam magam. Nagyon egyszerű, mutatós, még ajándéknak is jó ötlet. Ezer fele megtalálható a neten, én már nem emlékszem kinek az oldalán láttam, de a leírás ingyenesen letölthető.
Az enyém ilyen lett elsőre.


Amikor fél órát kerestem a szolgálatban levő tűmet, elővettem a leírást, előkaptam a legelöl levő fonalamat és pikk-pakk készen lettem vele.

Leírás:

Mágikus körbe 6 rP, köv. sorban minden szembe 2 rP, majd soronként minden 2. szembe 2 rP, minden 3., minden 4. stb. szembe szaporítunk. Körönként növeljük a szaporítások között a szemek számát. Én a 15-k körig horgoltam, a fonal vastagságától függően csökkenthetjük vagy növelhetjük a köröket. Két darabot horgolunk belőle, a másodiknál nem vágjuk el a cérnát, hanem összehorgoljuk az elsővel, közben vatelinnel kitömjük. Hosszabbra hagyva a fonalat, középre öltve a tűt és meghúzva a cérnát kialakítjuk a virágot, középre felvarrunk egy gombot, nagyobb gyöngyöt stb. Persze lehet variálni a színekkel, nekem most gyorsan kellett és a próbadarab így készült. De legalább nem tűnnek el a tűim :)

3 megjegyzés:

Palkó írta...

De jókor jött ez a leírás! Őszi "tököt" szeretnék horgolni így! :)
Egyébként nagyon jó színe van a tiédnek... :)
Szép hétvégét kívánok!

Melinda írta...

Köszönöm! Nálam is készülnek a tökök, egész jók lesznek. Jövök a leírással hamarosan.
Szép vasárnapot!

Vera írta...

Csinos darabok szép dekoráció...... Már több blogon láttam... Ügyes ....
Telefontartó is szuper... Jó lesz még nézelődni...