2015. október 27., kedd

Fagyi sapka


Nagyon időszerű volt már egy új sapka Boginak, kötő-horgoló anyuka létemre pedig gyorsan összedobtam egyet. Minta a Facebook-on kering fagyi sapka néven, kép is van hozzá.

kép forrása itt
Nagyon egyszerű az elkészítése, nekem csak a pompon okozott nehéz perceket. Nem lett tökéletes, de a harmadiknál feladtam, nem akartam több fonalat pazarolni. Bogi örült, mert a két elrontott pompon a játéka lett :)

Így készült a sapi:

Schachenmayer Micro Grande fonalból 4-es körkötőtűvel.

50 szemmel, 4 sor sima 4 sor fordított váltakozásával kötöttem egy dőlt téglalapot. Ez úgy alakult ki, hogy minden első és 3-ik sor elején, szélszem után szaporítottam 1 szemet, sor végén, szélszem előtt fogyasztottam 1 szemet.

Összehorgoltam a két végét...


...majd anélkül hogy elvágtam volna a fonalat, felszedtem 88 szemet és megkötöttem a homlok részt 2 sima 2 fordított váltakozásával. Visszahajtottam, hozzá varrtam a sapihoz, tetejét összehúztam.Pompont készítettem és ráerősítettem a sapka tetejére, majd próbáltam rávenni Bogit hogy mosolyogjon egy kép erejéig.

3 megjegyzés:

Rita írta...

Nagyon csini lett!

Palkó írta...

Szuper a sapka, és bájos a lánykád! :)
Az enyém sem mosolygott soha - de azt sem nagyon engedte, hogy fényképezzem...

Melinda írta...

Köszönöm szépen!
Most megnyugtattál :) Ritka eset amikor normális képet tudunk róla készíteni, legtöbbször grimaszol és még többször fel se néz.