2013. április 6., szombat

Neszesszer és kulcstartó

Fonalboltos Judit barátnőmnek irtó jó ötletei vannak! És szívesen megosztja másokkal is. Az Ő ötlete alapján készítettem az alábbi neszesszert és kulcstartót.


Pontos leírást csak hozzávetőlegesen tudok adni, mert nem dokumentáltam, horgoltam ahogy jött, nem számoltam a szemeket.
A kulcstartót fentről kezdtem talán 15 láncszemre, amit körbe zártam és behorgolva akkora lyukat alkot, hogy zsinórt jól lehet benne húzogatni. Rövidpálcákkal horgoltam lefele szaporítva, hogy harang alakot öltsön. Utolsó sornak legyezőmintát horgoltam. Horgoltam egy kb.16 cm zsinórt, amit félbehajtottam, kulcskarikát fűztem bele, majd össze öltögettem az oldalait. Végére egy rövidpálcákkal körbehorgolt fa golyót varrtam, de előzőleg átdugtam a kulcstartó tetején. Horgolt virágot varrtam rá, gyöngyökkel díszítettem. A kulcsot pedig a zsinórnak köszönhetően be lehet húzni a kulcstartóba.


A neszesszer mintája a nagyon egyszerű 2 erhP 1 lsz 2 erhP. Az aljának láncszemsort horgoltam körbe rövidpálcákkal, majd a 3-ik kör után az előbb említett mintacsoportot horgoltam minden 3-ik láncszembe. Ezáltal kiszaporodott. A megfelelő magasság elérése után az 1 láncszemes ívekre 3-3 rövidpálcát horgoltam végig a körön, ez összehúzta és emiatt lett bordás. Pár sor után cakkoztam(2 lsz 2 erhP ugyanoda, majd 1 rP leöltve a 3-ik lsz-be), bevarrtam a cipzárt és felvarrtam a horgolt virágot.


Nincs bélelve, mert én nem tudok varrni :), de egy női táska apróságait egy helyre lehet tenni. A kulcstartóval pedig elegáns szettet alkot.


1 megjegyzés:

Palkó írta...

Ez tényleg szuper!!!! A kulcstartó külön megnyerte a tetszésemet! :)