2012. december 28., péntek

Horgolt karácsonyfa


Először arszi-nál láttam meg, de nekem a rajz nem elég, leírás is kell. Keresgéltem kicsit a neten és rátaláltam Sonia Maria blogjára, nála pedig a leírásra. A portugál tudásom kimerül néhány szó ismeretében ezért igénybe vettem a google fordítót. Azzal se mentem sokra. A magyarra fordításból szinte semmit nem értettem, a román fordítás valamivel jobb volt, megpróbáltam az angolt is, így a hármat összevetve és az én eddigi tudásomat felhasználva nekiláttam. A horgolás még Karácsony előtt kész lett, csak az összeállítás váratott magára. A végeredmény pedig ez lett.


Elkészítése nem túl bonyolult, főleg annak aki ismeri a pikkely horgolás technikáját. Én végül segítséget csak a fogyasztásokhoz vettem igénybe, mert nem igazán értettem miért horgolja a pikkelyt balról jobbra. Nekem tekeredett az egész, nem állt a kezemre, ezért a telefontartónál jól ismert technikát alkalmaztam. A gyöngyöket menet közben horgoltam bele, nem varrtam. Magassága csillaggal együtt 19 cm.
A csillag mintája innen van. Két darabot készítettem, összehorgoltam és pici vatelinnek kitömtem.
Ahhoz hogy stabilan álljon kartonból kúp formát vágtam ki, ez kifeszítette, vatelinnel jól megtömtem, az aljára megfelelő méretű kört horgoltam rövid pálcákból. Ezt hozzá horgoltam a kezdő sorhoz. Az aljára is vágtam kartonból kört, hogy egyenesen álljon. A következőt készen kapható kúp formára fogom horgolni, csomó időt megspórolok vele.

3 megjegyzés:

Palkó írta...

Ez valami fantasztikusan gyönyörű!!!
Megnéztem minden hivatkozást, nekem a Tiéd tetszik a legjobban! :)
Viszont le sem mentettem... képtelen lennék elkészíteni... de nagyon jó volt megcsodálni, és szeretettel irigykedni a tudásodra :)))

Melinda írta...

Nagyon szépen köszönöm! Megtisztelnek a szavaid!
Ha mégis úgy döntesz, hogy elkészítenéd, szívesen segítek. Csak szólj!

Palkó írta...

Lehet, hogy sort kerítünk rá! Majd emlékeztetlek az ígéretedre! :) Köszönöm!