2013. december 13., péntek

Utóbbi hetek, hónapok termése

Az elmúlt hetekben, több mint 3 hónapban, minden szabadidőmben szinte folyamatosan horgoltam és sálakat kötöttem. Ismerőseim, és az ők ismerősei körében akkora sikert aratott, hogy volt olyan nap a szabadságom alatt amikor 3 sál is elkészült. Körülbelül a 30. sálnál tartok.
Beindult a Meska boltom is, egyre több lett a rendelés aminek nagyon örülök. Karácsony előtt megnőtt az angyalka és hópehely igény, már nem is tudom hányat horgoltam, persze a jól bevált minta szerint.
Új dolgokra már nem maradt időm, majd ezután. A képek csak a töredékét mutatják annak ami valójában elkészült, mindent nem fényképeztem le.



 A telefontartók is sikert arattak, van olyan megrendelő aki egyszerre kettőt kért belőle, volt akinek nyakba akasztós hófehér kellett.


Mindent összevetve eredményes volt ez az év, legjobban annak örülök, hogy van igény a kézimunkára, kezd az emberek szeretete visszatérni a kézzel készített minőségi dolgokra és egyre többen keresik.

2013. december 10., kedd

Horgolt mikulás sapka



Mikulás sapkát kértek tőlem 4 hónaposra. Kutatgattam a neten, de leírást nem találtam csak ezt. Kicsit átalakítottam, nekem ugyanis könnyebb volt 3-al osztható szemmel dolgozni.

Varázsgyűrűvel kezdtem, bele 6 erhP, majd soronként 3 pálcát szaporítottam. Először minden 2-ikba, majd 3., 4., 5. ... szembe 2 pálca, addig amíg elértem a kívánt körfogatot. Horgoltam még 5 sort szaporítás nélkül, majd átváltottam fehérre, készítettem 5 rövidpálca sort. Megfordítottam a munkát és a szem hátsó szálába öltve horgoltam 1 sor rövidpálcát, majd még 4-et mindkét szálba öltve. Így könnyen visszatűrhető lett.

Végére fehér pompont varrtam.