2013. február 27., szerda

Húsvétra készülődve...

Mostanában új tojásmintákat próbálgattam, és mivel a cérna vastagsága és tű mérete befolyásolja a végeredményt, kénytelen vagyok módosítani a kész leírásokat. Íme az egyik:




Leírás:
- rövidítések itt

1. sor: 8 lsz-ből gyűrű
2. sor: 16 kétrhP közöttük 1 lsz(4 lsz az első pálca helyett)
3. sor: minden kétrhP tetejére 1 három ráhajtásos pálca, közöttük 2 lsz(5 lsz az első pálca helyett)
4. sor: minden szemre 1 erhP = 48 erhP(3 lsz az első pálca helyett)
5-6-7. sor: 5 lsz-es ívek rövidpálcával leöltve a 3. szembe(az utolsó ív helyett: 2 lsz 1 erhP az első ív tövébe)
8. sor: az 5 lsz-es ívekre 1 erhP közöttük 2 lsz( 3 lsz az első pálca helyett)
9. sor:   minden szemre 1 erhP = 48 erhP(3 lsz az első pálca helyett) - bele tettem a tojást
10. sor: minden 3. szembe 1 négy ráhajtásos pálca = 16 pálca(6 lsz az első pálca helyett)
11. sor: 2 egyszerre lekötött erhP végig a soron = 8 pálca

Mielőtt elvágtam a cérnát, láncszemekből akasztót horgoltam, majd eldolgoztam a végeket, szalaggal díszítettem. Remélem eléggé érthető a leírás, az alábbi kép adta az ötletet, de muszáj volt módosítanom rajta, mert csak így passzolt a műanyag tojásra.


2013. február 23., szombat

Bolt a Breslon

Régóta gondolkodom rajta, és most hogy megvan a hivatalos része is a dolognak, elkezdtem fel töltögetni az elkészült dolgaimat. Bár csak hobbiszerűen kézimunkázok, reménykedek benne, hogy más is örömét lelné egy-egy horgolt kiegészítőben. Akit érdekel, az megtalál a Breslon itt.
Ancsi blogján olvastam róla, eddig csak a romániai Breslo-ról tudtam. Egyelőre határozatlan ideig  ingyenes, addig maradhat fenn a terméked míg eladod vagy letörlőd, nyilvánosak az elérhetőségeid. Nekem nagyon tetszik.

Karkötők


Leírás itt
Ahogy megláttam Palkónál azonnal beleszerettem. És nagyon örültem a fordításnak, mert németül vajmi keveset értek. Ezúton is köszönet érte.
Kicsit felturbóztam gyöngyökkel és amikor ismerőseim meglátták állhattam is neki a sorozatgyártásnak. Hamar kész van, a gyöngy és fonal színkombinációnak semmi sem szabhat határt.
Leírás itt
Köszi a mintát még egyszer!

2013. február 14., csütörtök

Szívek


Valentin-nap ide vagy oda, horgoltam jó pár szívecskét. Mindenki azt horgolt, varrt, hímzett vagy éppen kötött. Nekem személy szerint anyukám járt az eszemben amikor a lila szívet rózsával horgoltam. Hamarosan találkozunk, remélem örül neki. Először Mankánál láttam meg, majd rákerestem a szívre és megtaláltam a leírását itt.


A fenti piros szív tölteléke hungarocell szív. Az alábbi rajz után horgoltam kicsit módosítva rajta. Kevesebb láncszemre kezdtem, a 3 ráhajtásos pálcák helyett csak kétráhajtásosat használtam, és nem horgoltam közéjük láncszemet, valamint a végén körbehorgoltam 1 sor egyráhajtásos pálcával.


Páromnak szántam, gondoltam szépen mutat majd a visszapillantó tükörre lógatva. Hát férjemuram nem kicsit nézett rám furcsán, így elvetettem az ötletet :)) Egy focilabdát már örömmel lógatna fel még ha horgolva lesz is.





Horgolótűim új tartója

Facebookról van az ötlet, ceruzatartóként láttam meg. Mivel az én horgolótűim egy konzerves dobozban árválkodtak, fogtam egy gomolyag cérnát és 1,75-ös tűvel új tartót készítettem.


Először a lyukas részt horgoltam meg, és amikor úgy láttam, hogy passzol a dobozra, jól megfeszül a teteje, rövidpálcákkal körkörösen horgoltam addig amíg a dobozt eltakarta. Ekkor ráhúztam a dobozra, az alját egyenletesen fogyasztva horgoltam meg.


Díszítésnek virágokat, pillangókat, leveleket lehet rá varrni. Ilyen téren még nincs kész, majd folyamatosan kerülnek rá a próbaként horgolt aprócska virágok, de már sokkal jobban mutat az asztalon mint a konzerves doboznyi horgolótű.  

2013. február 13., szerda

Verdás mellény

Rendelésre készítettem egy 5 éves kisfiú névnapjára. Boldog névnapot Bálint!